Canada er en hat!

Hvis alle menneskene i et land blev slået sammen til én person – hvordan ville vedkommende så være?

Det lader til at være det spørgsmål Humon stillede sig selv, da hun skabte tegneserien SATW. (Humon er dansk, men derudover indeholder nettet ikke mange oplysninger om hende.)

SATW står for Scandinavia and the World, Skandinavien og verden, og hovedpersonerne render rundt i flagbluser og hedder Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. De er levendegjorte stereotypier: Danskeren render rundt med en øl i hånden, er ængstelig og sexgal; nordmanden er frisk og smilende og har en fisk i baglommen; svenskeren har vandkæmmet hår og briller og taler dannet – og bliver rød i hovedet når hans sexbombe af en søster kommer ind og øjenflirter med de andre drenge. Finnen har selvfølgelig en kniv og en flaske vodka.

SATW har siden den opstod i 2010, opnået noget af en kultstatus på nettet. Det skyldes ikke mindst at folk fra andre lande end de nordiske også kan grine med. Ingen køer er hellige; hvert eneste folkeslag står for skud. Der er den store, brovtende USA; den selvudslettende og undskyldende Tyskland; den lorgnetbærende, thedrikkende England; den blodsugende Rumænien, og selvfølgelig:

Canada som hat! ;-)

Tak, Troels, for fiffet!

Skriv en kommentar